[showmodule id="15507007"]
CoachingGardenExperienceHovenierszakenOffline tools voor hoveniersOnline tools voor hoveniersSoftware

Slim werken loont

​Regelmatig krijgen we bij TuinKeur vragen over uurtarieven. Wat verdient een hovenier gemiddeld? Welke omzet moet je per FTE rekenen? Vragen zoals deze houden veel hoveniers bezig. Omzet maken is voor de meeste bedrijven met het huidige werkaanbod geen kunst. Maar uit de cijfers die we mogen inzien blijkt dat lang niet altijd de stijging van de omzet resulteert in een evenredige stijging van de winst. Al te vaak draait het uit op meer gewerkt en minder verdiend.

Afgelopen jaar hebben we ruim 70 bedrijven gecoacht. Met elkaar hebben we gesproken over jaarcijfers, behaalde resultaten en eigen omstandigheden. Ook hebben we samen gekeken naar hoe je in de bestaande situatie kunt schakelen om te komen tot een hogere winst.
De eerste resultaten en interne cijfers van de gecoachte bedrijven zijn nu binnengekomen. Meteen valt bij een aantal deelnemers al een stijging van het resultaat te zien. Focus op met name de uren binnen de omzet heeft positieve gevolgen op de winst.
Het is logisch dat het een en ander niet eenvoudig is. Maar bezig zijn met voldoende uren verkopen in plaats van omzet betekend dat je het verhaal naar de klant goed op orde moet hebben. Dat vergt een andere visie en een andere aanpak. Maar wel een die loont.
De ondersteuning van het nieuwe pakket TuinKeur Pro past daarom in onze visie van ‘Slim werken in plaats van hard werken’. Dat je met een paar klikken niet alleen alle uren in beeld hebt maar tegelijkertijd ook direct inzicht hebt in de nacalculatie en dat de factuur al klaarstaat. Zo weet je als ondernemer dagelijks waar je staat en wat het resultaat is van de inspanningen van het team.

Zo gaan we ook in 2020 onverminderd door met de focus op een gezond inkomen. Door jullie ondersteuning te bieden, door op diverse bijeenkomsten het belang van een gezonde rentabiliteit boven omzet te onderstrepen en door voortdurend vanuit TuinKeur aandacht te vragen voor ‘Slim werken’.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen op dit gebied? Wil je graag een mening over jouw cijfers (2018 of 2019) met verbeter punten? Wil je ook aan de slag met het pakket TuinKeur Pro (2 mnd gratis)?
Bel of mail dan even met ons. Dan plannen we een afspraak.