Home » TuinKeur ondersteunt » Coaching » Ultieme smoes ‘geen tijd’
CoachingGardenExperienceHovenierszakenOffline tools voor hoveniersOnline tools voor hoveniersSoftware

Ultieme smoes ‘geen tijd’

door | jul 31, 2019 | Coaching, TuinKeur ondersteunt | 0 Reacties

Met ruim 20 jaar ervaring op de teller maak je ons niet zoveel wijs meer, dachten we. Aan het woord Erik Bols en Hans Willem Brusse van Hoveniersbedrijf Groene Vingers uit Arnhem.

Net zoals zoveel andere collega’s bij Tuinkeur is zijn we naar aanleiding van een workshop van TuinKeur aan het denken gezet. Daar zijn ze goed in bij Tuinkeur lacht Erik. Die zaken benoemen binnen onze branche en binnen de bedrijven waar je als ondernemer al langer mee aan het denken bent. Maar toch steeds maar net niet oppakt. Met als ultieme smoes ‘te druk nu, straks in de winter…’

Al ruim 20 jaar werken we samen in ons bedrijf. En tot volle tevredenheid. Het enige wat altijd terug kwam ‘we verdienen te weinig’. Niet ontevreden, maar toch. Als je kijkt naar het aantal  uren dat je als ondernemers steekt in je bedrijf en daar nog de nodige kopzorgen en risico’s bij optelt….nee dan is de beloning te laag. En wat dacht je van een fatsoenlijk pensioen opbouwen?

Onze stap naar Tuinkeur was vooral een stap naar meer ondersteuning en feedback. Uiteindelijk zijn we ook gestart met het coaching traject met Jelle. Een investering in tijd en geld. Want dat is veranderen: niet alleen geld maar ook vooral de tijd willen vrijmaken om te veranderen. En veranderen is lastig, zeker als je al veel ervaring hebt opgebouwd. Afleren is nu eenmaal moeilijker dan aanleren.

De resultaten bevestigen de waarde van investeren in veranderen. En denk nu niet ‘ja maar 2018 was een topjaar in omzet’. De focus ligt bij ons niet meer op omzet maar op rentabiliteit, winst!
En Jelle kijkt nog steeds mee. Want kritisch klankborden is en blijft een onderdeel van succesvol ondernemen.